BIONUTRIGLOW  

Мигновено и трайно обновява повърхностният слой на кожата

 Вдъхновени от съвременните изисквания на жените за бързи и ефективни процедури с естествени резултати, специалистите от FILLMED създадоха комбиниран протокол – BIONUTRIGLOW, който гарантира  ненадминат ефект за  трайно обновяване на кожата още след първата процедура. Ексклузивният протокол BIONUTRIGLOW се представя за първи път у нас по време на мастър клас „Обновяване на повърхностния слой на кожата“.
Световният лидер в ревитализацията на кожата FILLMED въведе термина Positive Pro-aging вместо anti-aging, защото не е възможно да бъде спряно биологичното стареене на кожата, но може ефективно да бъде забавено чрез регенеративни методи, които целят  стимулиране  функцията на фибробластите , с  което се постига подобряване на междуклетъчния матрикс, състоящ се от хиалуронова киселина, колагенови и еластинови влакна.

 

Еволюция на концепцията за красиво и естествено преминаване през всички възрасти

През 1978 г. д-р Мишел Торджман създава New Cellular Treatment Factor (NCTF) – най-ефективният и до днес био-полиревитализиращ мезококтеил с 59 активни съставки+ хиалуронова киселина, чиято цел е да възстанови увредените функции на клетките в кожата, да стимулира пролиферацията на фибробласите  и да обнови междуклетъчния матрикс. Доказателство за изключителната ефективност на уникалният мултиревитализиращ бустер е, че ежегодно в света се правят 10 милиона процедури с NCTF, без никакви странични реакции. Това е единственият полиревитализиращ продукт, който притежава СЕ маркировка за инжектиране. В многобройни научни изследвания е доказано, че NCTF 135, NCTF 135HA ефикасно забавят и коригират признаците на стареене на кожата чрез възстановяване на клетъчния метаболизъм и ускорен синтез на компонентите на екстрацелуларния матрикс.

През 2009 г. бе създаден дермален пълнител X-HA3, универсален гел от хиалуронова киселина с висока чистота, позволяващ корекция на бръчките и възстановяване на обемите. Беше въведен и 360-градусов подход за подмладяване на кожата. Две години по-късно бяха предоставени протоколи за козметични терапии против стареене, базирани на естетични процедури, като комбинирани пилинги и криомезотерапия/LED терапия. През 2013 г. бе лансирана SKIN PERFUSION – линия за грижа за кожата, специално разработена за придружаване на медицински естетични протоколи или тяхна алтернатива, а през 2016 г. – гамата ART FILLER, включваща 4 дермални филъра, базирани на уникална TRI-HYAL технология и съдържащи 3 вида хиалуронова киселина. Филърите притежават изключителен скулптуриращ, волюмизиращ и запълващ потенциал, а ефектът им се запазва 18 месеца.

ART FILLER  е единствениет филър, който  доказано стимулира синтеза на колаген и еластин, а също така забавя резорбцията на мастните клетки, т.е. осигурява се наистина pro-aging ефект и задържане на процеса на стареене по естествен начин. Революционната стъпка в развитието на pro-aging концепцията е въвеждането на ново медицинско устройство – NanoSoft през тази година, което дава възможност за суперпрецизно, почти безболезнено и абсолютно таргетирано въвеждане на NCTF в герминативния слой на кожата.

BIO-NUTRI-GLOW – новият протокол за супер skin resurface

Иновативният комбиниран протокол се състои от 3 стъпки за бързи и ефективни резултати. Включва пилинг LIGHT PEEL, микроиглена терапия с NCTF 135HA и B3 RECOVERY CREAM – крем, който бързо възстановява бариерната функция на кожата. NCTF  135HA е бустер, който може да се използва топикално (само с нанасяне върху кожата, без игли), да се въведе с дермаролер, дермапен, мезопистолет или с NanoSoft. NCTF 135HA осигурява есенциални съставки за оптимална активност на фибробластите. За дълготрайно подобряване качеството на кожата се препоръчват 3 сесии през 15 дни и ако е необходимо – 1 процедура в следващите 1-2 месеца.

  1. LIGHT PEEL – повърхностен химичен пилинг.

Първо се нанася PRE PEEL разтвора, за да се балансира pH на кожата, след което 1-1,5 ml от LIGHT PEEL с помощта на четка и се оставя за 5 -6 минути. Следва нанасяне на POST PEEL разтвор за неутрализиране на pH

  1. NCTF 135HA.

NCTF  135HA  се въвежда в кожата (по 1,5 ml на половин лице и шия) чрез накапване, микронидлинг c дермапен, мезопистолет или NanoSoft.

  1. B3-RECOVERY CREAM – крем, идеален за след интервенции или пилинг.

Процедурата завършва с нанасяне на B3-RECOVERY CREAM за бърза епителизация и възстановяване на кожата.

Клинични проучвания

Направени са две проучвания за ефективността на BIO-NUTRI-GLOW. Първото е свързано с топикалната употреба и обхваща 10 души със средна възраст 60,8 години. След 3 сесии в рамките на 1 месец се наблюдава подобрение по отношение на хидратация, блясък, хомогенност и текстура на кожата, както и намаляване дълбочината на бръчките тип „пачи крак“. Във второто проучване – Split Face участват 10 жени, чиято средна възраст е 55 години. Протоколът е същият и включва 3 сесии за 1 месец, но въвеждането на NCTF 135HA е чрез микронидлинг. Лицето се разделя на две части, като на едната половина се прилага само микронидлинг и B3-RECOVERY CREAM,

а на другата – протоколът BIO-NUTRI-GLOW, т.е. пилинг, въвеждане на NCTF  135HA чрез микронидлинг и нанасяне на B3-RECOVERY CREAM. Резултатите са категорични след прилагане на BIO-NUTRI-GLOW: изключително подобрение на хидратацията, блясъка, хомогенността и текстурата на кожата, както и значително намаляване дълбочината на бръчките тип „пачи крак“. Комбинацията от NCTF + LIGHT PEEL осигурява превенция на загубата на хидратация поради механичната травма. Самооценката на пациентите показва намаляване на бръчките (78%), по-добра текстура (90%), изравняване на тена (почти 90%) и по-добро качество на кожата (100%). Тези впечатляващи резултати се дължат на бустера NCTF 135, метода на въвеждане и използвания пилинг.

NCTF , категорично е приет за  най-мощният стимулатор на клетъчната регенерация на кожата  и „златен стандарт“ в естетичната  мезотерапията поради ненадминатите резултатите. Уникалната му формула съдържа 59 активни съставки с органичен произход: 5 нуклеотидни бази, 24 аминокиселини, 12 витамина, 6 коензима, 6 минерала, 6 антиоксиданта и хиалуронова киселина. Всички 60 съставки  са с органичен произход.  В многобройни клинични проучвания е доказано, че на 24-я час след приложението на NCTF 135  води до  увеличаване пролиферация на фибробласти с +135%,  на 72-я час: +147%, а резултатът   е увеличен синтез на колаген  с +256% и  повишена защита от свободни радикали  +90% т.е. кожата е по –добре защитена от факторите на стареене. Концепцията Positive PRO- Aging  е релност в действие.

Не можем да спрем времето, но можем  ефективно да забавим стареенето!!!