All for Joomla The Word of Web Design

FILLMED Е ФРЕНСКА КОМПАНИЯ С ДЪЛГОГОДИШНА ИСТОРИЯ. СТАРТИРА ПРЕЗ 1978 Г. КАТО ПЪРВАТА ФРЕНСКА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЕСТЕТИЧНА МЕДИЦИНА. С НАД 45-ГОДИШЕН ОПИТ, РАЗРАБОТВА ПРОДУКТИ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА СПЕЦИАЛИСТИ В СФЕРАТА НА ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА И КОЗМЕТОЛОГИЯ. ИНОВАТИВНАТА КОНЦЕПЦИЯ НА БРАНДА Е POSITIVE-PRO-AGEING, ЗАБАВЯНЕ ПРОЦЕСИТЕ НА СТАРЕЕНЕ ЧРЕЗ СТИМУЛИРАНЕ ЕСТЕСТВЕНАТА РЕГЕНЕРАЦИЯ НА КОЖАТА. ПРОДУКТИТЕ СА ПРЕДСТАВЕНИ В 2 НАПРАВЛЕНИЯ – ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА И ЗА ДОМАШНА ГРИЖА, КАТО И ДВЕТЕ СА РАЗРАБОТЕНИ В ПЪЛНА СИНЕРГИЯ ЗА ПОСТИГАНЕ НА МАКСИМАЛНИ РЕЗУЛТАТИ. ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОДУКТИТЕ Е ДОКАЗАНА С МНОЖЕСТВО КЛИНИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ.

 

УТВЪРЖДАВАЙКИ МАКСИМАЛНО КАЧЕСТВО И ДОКАЗАНА ЕФЕКТИВНОСТ НА СВОИТЕ ПРОДУКТИ, ДНЕС FILLMED Е ДОКАЗАН ЛИДЕР В ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА, ДОБИВАЩ ВСЕ ПО-ГОЛЯМА ПОПУЛЯРНОСТ В СВЕТОВЕН МАЩАБ. ВСЯКА МИНУТА В СВЕТА СЕ ПРИЛАГАТ 8 ФЛАКОНА NCTF® 135 HA, ПОЛИРЕВИТАЛИЗИРАЩ КОМПЛЕКС С ИЗЦЯЛО ЕСТЕСТВЕН ПРОИЗХОД, ПРИЗНАТ ЗА ЗЛАТЕН СТАНДАРТ И НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА НАЙ-ДОБЪР РЕВИТАЛИЗИРАЩ ПРОДУКТ НА AMWC, MONACO, 2023. СЪЗДАДЕН ПРЕЗ 1978 Г,. NCTF Е ПЪРВИЯТ ПРОДУКТ, РАЗРАБОТЕН ОТ Д-Р МИШЕЛ ТОРДЖМАН, ПИОНЕР В ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА ВЪВ ФРАНЦИЯ.

 

 

По време на Дерматокозметичен симпозиум Beauty Woman медицински козметик Виктория Банкова ни запозна с продуктите на FILLMED и по-специално с М-НA 10, продукт, съдържащ 10 mg/ml. чиста хиалуронова киселина, който таргетира проблеми като силна дехидратация, дълбоки бръчки и липса на блясък. Независимо от възрастта, дехидратацията е най-често срещания проблем на кожата. За да разберем на какво се дължи неговата поява, ще разгледаме по-подробно биологията на кожата. Под въздействието на външни и вътрешни фактори, освен дехидратация, се появяват и проблеми като липса на блясък, липса на еластичност и др. Основна роля за влошаване качеството на кожата в по-млада възраст имат факторите на околната среда, а при зрялата кожа оказва влияние и физиологичното стареене. Лошата диета, тютюнопушенето и недостатъчната консумация на течности също са сериозен фактор, водещ до дехидратация.

Кои са зоните, които страдат от дехидратация? Това са лицето, шията, деколтето и дорзалната повърхност на ръцете, най-често изложени на външни фактори. При лицето най-силно засегнати са устните и околоочната зона, тъй като там кожата е най-тънка и има най-малко себумна секреция. Шията и деколтето също изискват специална грижа като едни от най-често пренебрегваните зони, които първи издават възрастта. Кожата в тези зони е особено тънка, тъй като съдържа много по-малко колаген, ниско съдържание на себум и тънък липиден слой. Основна роля за преждевременното стареене и дехидратацията има и използването на смарт устройства. Прекомерното прегъване на шията постепенно наложи новият термин „смарт бръчка“.
Дорзалната повърхност на ръцете също е изложена на непрекъснато влияние на околната среда. Постоянното третиране с измивни средства, особено в медицинските кабинети, нарушава липидния слой на кожата, а ръцете изглеждат сухи и състарени.

 

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА – ОСНОВНА РОЛЯ ЗА ХИДРАТАЦИЯТА НА КОЖАТА

Хиалуроновата киселина се съдържа естествено в нашия организъм, както в дермата, така и в епидермиса, двата слоя, които отговарят за хидратацията. Когато приемаме вода в тялото, тя достига до дермата, като се складира именно чрез молекулите на хиалуроновата киселина. Това дава характерната плътност и сочност на добре хидратираната кожа. Благодарение на дермоепидермалната граница водните молекули преминават към епидермиса. В епидермиса водата е в по-малко количество, а в дермата, нашият воден резервоар, се съдържат около 50% от водата в целия организъм. Хидролипидният слой е съставен от секрецията на потните и мастните жлези. Мастната и водната компонента запечатват кожата и не позволяват да се случи т.нар. трансепидермална водна загуба. Именно добрият хидролипиден слой е основна характеристика на здравата кожа.

 

КАК ДА ВЪЗСТАНОВИМ И ЗАДЪРЖИМ ХИДРАТАЦИЯТА НА КОЖАТА?

Процедурите, при които се прилага хиалуронова киселина, освен че осигуряват моментална и дългосрочна хидратация, изпълват кожата, изглаждат фините линии, придават плътност и блясък на кожата. Хиалуроновата киселина е най-популярната anti-age съставка, която се използва за възстановяване и задържане на хидратацията в кожата. Тя има функцията на гъба, която естествено привлича водата и я задържа, като има уникалната способност да увеличава до 1000 пъти собственото си тегло във вода.

Хиалуроновата киселина е с кратък полуживот в нашата кожа, разгражда се до 24 часа и отново се образува. С напредването на възрастта този процес се забавя, затова е необходимо да се подсили синтеза. Това се постига с правилната професионална програма в съчетание с домашна грижа.

Професионалният метод за дълбока хидратация представлява въвеждане на хиалуронова киселина в кожата. M-HA®10 е продукт, специално разработен от FILLMED да се бори с проблема дехидратация. В M-HA®10 се съдържа най-високата концентрация на свободна хиалуронова киселина, която може да бъде постигната чрез филтрация за запазване на активността й. Част от BIONUTRINECK протокол за подмладяване на шия и деколте. Подходящ за третиране на деликатни зони (околоочен контур, устни и периорална зона), ръце, фини линии, бръчки тип „баркод“, назолабиални бръчки. М-HA® 10 е идеален продукт за прилагане в лесно травматични зони и е добра универсална база за мезотерапевтични коктейли. Молекулното тегло на М-НА® 10 е сходно с молекулното тегло на нашата собствена хиалуронова киселина. Продуктът е безопасен, стерилизиран е с двойна филтрация и се придобива чрез биоферментация на бактерии. Притежава CE маркировка, което е знак, че продуктът е класифициран от Европейския съюз като безопасен за прилагане върху кожата. Продуктът е произведен във Франция, абсолютно изчистен и с неживотински произход. М-HA® 10 може да се прилага като мезотерапия чрез специалния накрайник Nanosoft*, патент на FILLMED. Протоколът се адаптира спрямо възрастта и състоянието на кожата. При по-млада кожа и с цел превенция прилагаме NCTF® 135 HA, а при зряла кожа с цел ревитализация, М-HA® 10. Продуктите за мезотерапия работят в пълна синергия и дават отлични резултати в комбинация с повърхностните химични пилинги на FILLMED на основата на глюконолактон. Протоколите могат да се изпълняват, както с Nanosoft, така и с Derma Stamp, дермапен, мезопистолет и дермаролер.

*Накрайникът Nanosoft е най-малката игла на пазара, притежава CE марк. Патентована е от FILLMED специално за деликатни зони. Накрайникът съдържа три микроигли, които са с 0,6 мм дължина всяка. Чрез Nanosoft се гарантира стандартизирано убождане, което осигурява необходимата безопасност, прецизност и сигурност.

 

 

NCTF® 135 HA е полиревитализиращ комплекс против стареене, признат за Златен Стандарт в естетичната медицина, снабдява кожата с основни хранителни вещества и активира фибробластите като мощен бустер. Продуктът е отличен със CE mark за вътрекожно инжектиране. Произведен във Франция, абсолютно изчистен и с неживотински произход. Съдържанието на 59 натурални съставки включва 24 аминокиселини, 12 витамина, 5 нуклеотидни бази, 6 коензима, 6 минерала, 6 антиоксиданта в комбинация с хиалуронова киселина. Клинично доказано ефектът от NCTF® 135 HA се разгръща във времето за постепенно подобряване качеството на кожата. Ежегодно продуктът се подлага на множество сравнителни клинични проучвания спрямо останалите продукти на пазара, като резултатите доказват абсолютно превъзходство на продукта, което го определя като ЗЛАТЕН СТАНДАРТ.

24 часа след приложение на NCTF® 135 HA

 • 135% повече млади фибробласти

72 часа след приложение на NCTF® 135 HA

 • 147% стимулация на клетъчния растеж
 • 90%   повишаване на клетъчната защита
 • 256% увеличаване на колагена в кожата
 • 366% увеличаване на плътността и еластичността

 

Резултатите от най-новото клинично проучване с М-HA® 10 (FILLMED, 2020, HEBE 5 Study, клинично точкуване + инструментално измерване) в рамките на 52 дни с 30 доброволци, доказват:

 • 35% по-добра хидратация
 • 27% по-добра еластичност
 • 12% по-малка видимост на бръчките „пачи крак“
 • 11% по-малко бръчки на скулите

Третирана е зона лице, направени са 3 сесии през 21 дни.

SKIN PERFUSION – РЕЗУЛТАТИ, СРАВНИМИ С ТЕЗИ В ЕСТЕТИЧНАТА МЕДИЦИНА

 

FILLMED предлага многопластов подход и грижа с продукти, които таргетират всички слоеве на кожата. Линията SKIN PERFUSION е специално разработена да подобрява процесите и качеството на кожата на ниво епидермис. SKIN PERFUSION e разделен в 2 направления: професионални продукти за работа в кабина и продукти за домашна грижа. Следните продукти от портфолиото на бранда са насочени към подобряване на хидратацията и поддържане на водния баланс в кожата:

 

 • Почистващо олио (за професионална и домашна употреба) с нежни агенти, които почистват ефикасно кожата, оставяйки я мека и комфортна.
 • Мицеларна вода с ниацинамиц (за професионална и домашна употреба): поддържа хидратацията и повишава устойчивостта на кожната бариера. Успокоява и намалява зачервяването и дразненето.
 • 5HP-YOUTH CREAM (за професионална и домашна употреба): с хидроксипролин, Провитамин В5 и комплекс от масла, осигурява цялостна ревитализация, като подсилва водния баланс и възстановява сухата кожа.
 • B3-RECOVERY SERUM (за домашна грижа): подходящ за хиперсензитивна кожа, при розацея, тънка кожа, зачервявания и др. Обогатен с Витамин B3, хиалуронова киселина и Centella Asiatica, Осигурява дълготрайна хидратация на кожата и успокоява зачервяването.
 • B3-RECOVERY CREAM (за професионална и домашна употреба): Успокояваща грижа с Витамин B3, H-Urea и рамноза, идеален за приложение след процедури, за чувствителна и реактивна кожа, за проблемна кожа, подходящ след раздразнения или след излагане на слънце.
 • HAB5 HYDRA SERUM (за домашна грижа): осигурява ежедневна хидратация на кожата. С хиалуронова киселина, пантенол, осмотичен комплекс от еритрол + гомарин.
 • HYDRA-BOOSTER (за домашна грижа): интензивна 30-дневна терапия с 2,5% хиалуронова киселина и серамиди. Подходящ при дехидратирана кожа и бръчки, причинени от сухота.
 • GR-YOUTH MASK (за професионална и домашна употреба): идеална за уморена и дехидратирана кожа, подсилва защитната бариера на кожата. Обогатена с масла от ший бабасу, изглажда повърхността на кожата и подобрява нейния блясък.
 • HYALURONIC-YOUTH MASK (за професионална и домашна употреба): с хиалуронова киселина, алое вера и колаген. Създадена за овлажняване и подмладяване на кожата, идеална за зряла и много суха кожа.
 • HYDRA-CRYO SERUM (за професионална употреба): използва се с CRYOLED апарата на FILLMED в протоколите за постигане на дълбока хидратация, плътност и блясък. С хиалуронова киселина и колаген.

 

ФОТОЗАЩИТА, ТЕЧНОСТИ, БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ

 

От особена важност за поддържане на добрата хидратация е защитата на кожата от слънцето и външните фактори като замърсявания и оксидативен стрес. FILLMED разработи продуктът UV-SKIN PROTECT SPF 50+, UVB, UVA, PA ++++ с изчистена формула и нетоксични филтри, който осигурява широкоспектърна защита. Подходящ е както за ежедневна употреба, така и след естетични и козметични процедури. Обогатен с Витамин Е, Витамин В3 и Детоксофан, които защитават кожата от оксидативния стрес и подпомагат нейното възстановяване от увреждане вследствие на UV лъчите.

 

Вътрешната хидратация също е от изключителна важност. Водата достига до кожата след като насити добре всички органи и системи. Затова приемът на достатъчно количество течности е необходим за поддържането на здрава, хидратирана и блестяща кожа. Не на последно място е храненето. Балансираната диета на основата на полезни мазнини е важен фактор за поддържането на липидния слой на кожата.

 

FILLMED следва концепцията за 360-градусова хидратация, която предполага качествената грижа за кожата отвън и отвътре като част от здравословния начин на живот. Ежедневната грижа с подходящите продукти е една от основните стъпки за поддържане на хидратацията на кожата.

 

 

За всички специалисти, които желаят да работят с продуктите на FILLMED, екипът на марката осигурява специализирани обучения.

 

 

София, ул. Драговица 9, тел. 0877 549 288 www.fillmed.eu • Fb: fillmedbg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *