All for Joomla The Word of Web Design

ЗДРАВЕ И КРАСОТА

 

Пилингът подмладява във всяка възраст

Финото излющване освежава кожата, „чисти” петна и бръчици

Пилинг се прави най-често за да се освежи и подмлади лицето.
Финото лющене на повърхностния слой на кожата избистря тена, „чисти” петна и бръчици .
„В процеса на стареене една от функциите на кожата, която е да се самоизлющва, се забавя както се забавят и всички обменни процеси.
С пилинга целим механично и химично да премахнем роговия слой, за да може да се ускори обновяването на кожата. Защото е известно, че регенерацията върви от вътре навън. И за да става това трябва мъртвият рогов слой да се премахне”, разказва д-р Мария Тончева.
Затова с напредване на годините и колкото по-зряла е кожата, толкова по-чест трябва да е пилингът. Той е задължителна част от терапевтичните грижи и схема за поддържане, освежаване и обновяване на кожата.
Другата причина е фотоувреждането. Ако лицето е било излагано неразумно на лъчите, независимо да ли е младо или по-възрастно, излющването чрез пилинг ще п подпомогне регенерацията.
За всяка нужда има различен по вид пилинг. Най-често се прилагат пилинги, които съдържат алфа и бета хидроксикиселини, тъй като те имат силно излющващо и агресивно действие. В миналото са се използвали и по-агресивни киселина като трихлороцента киселини, които са ефективни, но заедно с това имат и доста нежелани странични реакции като зачервяване, подувате, лющене, което продължава дълго след процедурата и в не редки случай води до нежелана хиперпигментазия. Затова пилинтът е смятан за не особено приятен и рисков метод.
Днес, науката не остава длъжник и разработва нова група пилинги, които имат по-висока ефективност , но без нежеланите странични действия. Така че вече разполагаме с пилинг, който „работи” надежно дори и при най-чувствителна, проблемна и тънка кожа , без странични ефекти.
„Те съдържат киселини, но заедно с това и естер на гликоловата киселина – гликонолактон, който е ефективно излющва кожата, но е силно щадящ . Действието му е контролирано. Самата ексфолиация е само по време на пилинга. След нея лющенето не продължава. Тя е „приятелски” настроена към кожата, така че и подходящ дори най-чувствителната. След процедурата жената може да се гримира, да отиде на робата – няма да се разбере, че е правила процедура,”, разказва д-р Тончева.
Има 3 форми – едната за целогодишно ползване – Light Peel може да се прави 365 дни в годината, щадящ е, без никакъв риск от повишаване чувствителността на кожата към лъчи и пигментация. Той е подходящ за младежка , фина, чувствителна кожа както и тези с първи бръчици. Резултатът се усеща още след първата процедура. Тенът е избистрен, сияен. Кожата остава чиста – някои лекари са на мнение, че след този пилинг дори не се налага да се прави механично почистване на кожата. Защото излющва фино и я почиства. – черните точки изчезват, порите се свиват. И е много подходящ за младежка, мазна кожа, съветва д-р Тончева.
От пилинг се нуждаят и тези, които имат пигментации по лицето – било от излагане на слънце или заради така наречените „възрастови” петна.
Този пилинг излющва съществуващите пигментации, но има и компоненти, които блокират един ензим в кожата , а заедно с това и образуването на нови петна. 4 процедури през 2 седмици чистят лицето напълно обновяват кожата и освежават тена. Няма риск от фотосинсибилизация и този пилинг също може да се ползва през по-слънчевите дни.
А за по-възрастните дами има разработен друг пилинг, който освен да се бори с пигментацията трябва да заглажда и бръчките. Това е така нареченият Time Peel или пилинг, който „изтрива” времето.
И трите вида пилинг създават много добра плътност на кожата, стимулират процесите на регенерация. FILLMED която има разработени висок клас anti – age продукти, добавя и в трите вида пилинги и антиейдж съставки , които лесно проникват в кожата, след като роговият слой се премахне. Тези съставки стимулират фибробластите да произвеждат по-активно колаген, кожата се уплътнява и става по-сочна, свежа и лъскава.

 

В. Монитор
Автор : Веселина Момчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *